Izgradnja u MO Gregovica potiče razvoj, ali i otvara pitanja problematike stanovnika

Amir Rušiti - u sredini
02.10.20

Gradska organizacija SDP Pula danas je održala press konferenciju na prostoru Mjesnog odbora Gregovica. Press konferenciju održali su Sanja Radolović, predsjednica GO SDP Pula i saborska zastupnica, Igor Belas, potpredsjednik GO SDP Pula i gradski vijećnik, te Amir Rušiti, vijećnik u vijeću Mjesnog odbora Gregovica.

Smatramo kako na području svakog mjesnog odbora postoje projekti koji se moraju realizirati za bolju kvalitetu života i svakodnevicu naših sugrađana – rekla je Radolović.

Mi u SDP-u nismo sretni time što su u Puli toliki problemi, počevši od nezaposlenosti pa do samog izgleda grada – istaknula je Radolović.

Ako pogledate oko sebe, vidite kako je Gregovica u ekspanziji, gradi se na sve strane što je pozitivno za razvoj Pule, međutim mlade obitelji koje su se doselile i imaju malu djecu počinju uviđati i problem koji se olako zanemaruje – rekao je Amir Rušiti.

Gregovica je u nekoliko godina izrasla do te mjere kako se danas među stanovnicima spominje problem nedostatka škole, a ako bolje razmislimo tu nije u pitanju samo stanovništvo Gregovice već i djeca na Busoleru, Šikićima te Škatarima – nastavio je Rušiti.

Komunalni doprinosi koji su uplaćeni od gradnje centara, poslovnih zgrada i stambenih zgrada trebali bi biti investirani i u infrastrukturu na Gregovici tako da se počne planirati i krene u realizaciju izgradnje škole jer odgovarajućih površina za takav jedan objekt još uvijek ima. Sada je prava prilika da Grad Pula pokaže kako je zaista prijatelj djece – istaknuo je Rušiti.

Rušiti je podsjetio na to kako je Gregovica, uz još par mjesnih odbora, oduvijek bila mjesto voćnjaka i gradskih urbanih vrtova te da je krivicom Grada Pule tu prepoznatljivost izgubila.

Naše zadovoljština u SDP-u je u tome što je Grad Pula prepoznao izborni program SDP-a na temu urbanih vrtova i odlučio napraviti pozitivne pomake u tom smjeru – rekao je Rušiti.

Na kraju svog izlaganja upozorio je na niz zelenih površina koje su neuređene i služe za odlaganje nelegalnog otpada te da bi trebalo takve površine očistiti i ustupiti građanima te pozvao Grad da zeleni pojas na kraju Črnjine ulice da na korištenje pulskoj Gimnaziji – Eko školi - gdje su mladi ljudi sa odličnim idejama i voljom za radom.

Podijeli: